Meren van de Eau d'Heure in Wallonië.

Een heel mooie plaats in België om een weekendje of midweek naartoe te gaan met het gezin, zijn de meren van L'eau D'heure. Les Lacs de l'Eau d'Heure zoals deze meren in het Frans heten, zijn in de jaren 70 aangelegde kunstmatige meren op het stroomverloop van de Eau d'Heure rivier in het Belgische Wallonië . De meren liggen op slechts een kwartiertje rijden van de grens met Frankrijk. 

Landal Village L'Eau d'Heure.

Wij hebben de meren van L'eau D'heure recent bezocht met ons gezin en delen onze ervaringen graag met je op deze pagina!
Tijdens het paasweekend verbleven wij met onze kinderen in een 4-persoons luxe bungalow met bubbelbad, sauna, zonnebank, wasmachine en droger op het vakantiepark: Village L'Eau d'Heure van Landal. Met uitzicht op een groot meer en een speeltuintje recht voor ons huisje is dit de ideale situatie voor een ontspannen weekendje weg met onze kinderen!

Luxe check in en check out!

Omdat we dit keer een luxe bungalow hebben geboekt, waarbij ook luxe check in en luxe check out inbegrepen zijn, waren bij onze aankomst alle bedden al opgemaakt. We konden letterlijk onze koffers in het huisje neerzetten, het park gaan verkennen en wat gaan eten bij de leuke snackbar in jaren 70 stijl. Aan het einde van het weekend konden we de lakens op het bed laten en ook de vaatwasser hoefden we niet uit te ruimen. Bovendien gingen we ook nog eens met schone was weer naar huis! Dat voelt pas echt als een compleet verzorgde vakantie. Dit alles met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding! Bekijk de meer info over het park, de accommodaties en de actuele prijzen via de button hieronder.

Meer over Landal Village l'Eau d'Heure..

Een top weekendje weg in België voor ons hele gezin!

Wij hebben echt genoten van dit leuke weekendje weg op dit mooie park van Landal GreenParks in het Belgische Froidchapelle. Op vrijdag zijn we rond 12:00 uur met de auto vertrokken richting België. Gaande de reis zelf, wanneer je de heuvels van Limburg passeert, krijg je al steeds meer een vakantiegevoel. Ook onze kinderen keken hun ogen uit en deden het heel goed in de auto. Na goed 2 uurtjes rijden hebben we even gepauzeerd bij een tankstation met lunchroom in Spy. 

Rotonde met hart bij Landal L'eau D'heure De rotonde met het rode hart

Na nog een stukje rijden van zo'n 50 minuten kwamen we in een waterrijk landschap terecht en reden we over een grote stuwdam tussen de meren van de Eau D'heure. 

Na nog eens 5 minuutjes, rijden we richting een rotonde waar in het midden een groot hart staat. We moeten driekwart rond en zien een bord staan met de tekst: Landal L'eau D'heure. We kijken uit op een soort van boulevard met diverse eetgelegenheden, een kleine supermarkt en een ijssalon. 

Uitstekende service door Nederlands sprekende medewerkers.

Het is 16:05 uur als we zijn aangekomen op het vakantiepark. Een perfecte timing, want we konden de sleutel van ons vakantiehuisje om 16:00 uur ophalen bij de receptie, waar we overigens positief werden verrast door een vriendelijk Nederlandstalig onthaal door de medewerkers! Alles werd heel duidelijk in het Nederlands uitgelegd en dat voelde heel geruststellend voor een gezin dat slechts een paar woorden Frans spreekt in het Franstalige deel van België. Hieronder vind je foto's en een video van ons verblijf aan de meren van Eau d'Heure in het Belgische Froidchapelle.

Luxe bungalow Landal Village l'Eau d'Heure
Luxe bungalow Landal Village l'Eau d'Heure
Sauna in ons huisje
Onze eigen privé Sauna.
Zonnebank huisje Landal
De zonnebank in ons huisje
Luxe check in Landal l'Eau d'Heure
Opgemaakte bedden bij aankomst!
Het grote meer
Het grote meer voor ons huisje
Pier l'Eau d'Heure
De wiebelende pier!
70's style snackbar Iwago 66 bij Landal l'Eau d'Heure.
Eten bij: Iwago 66
Snackbar op de boulevard.
Snackbar op de Boulevard.
Amfibievoertuig de rode Krokodil
Le Crocodile Rouge!