Gezinsuitjes in Noord-Brabant

De leukste gezinsuitjes in Noord-Brabant.

Vraag jij jezelf af: Wat is er te doen in Brabant voor een gezin met kinderen? Dan vind je hier het antwoord! Noord-Brabant is een veelzijdige provincie die veel te bieden heeft voor gezinnen als het gaat om uitjes. Van attractieparken en dierentuinen tot indoor speeltuinen en de mooiste natuurgebieden: er is hier voor ieder wat wils te vinden en elk gezinslid zal zich hier kunnen vermaken! Op deze pagina delen we graag de leukste Brabantse gezinsuitjes met jou!Brabantse pretparken

In Brabant vind je het bekendste attractiepark van Nederland, De Efteling. Het park biedt een gevarieerd aanbod aan attracties, van spannende achtbanen tot sprookjesachtige attracties.  Andere populaire attractieparken in Noord-Brabant zijn Speelland Beekse Bergen, BillyBird Park Hemelrijk en DippieDoe.

Dierentuinen in Noord-Brabant

In Noord-Brabant vind je een aantal prachtige dierentuinen. In Safaripark Beekse Bergen kun je de dieren in hun natuurlijke habitat bewonderen tijdens een wandel, boot of autosafari. In Dierenrijk kun je onder andere giraffen, olifanten en leeuwen zien en in ZooParc Overloon kun je zelfs op Expeditie en ontdek je meest bijzondere diersoorten van de wereld!

Brabantse Natuurgebieden

Noord-Brabant heeft een rijk aanbod aan natuurgebieden. In de Biesbosch kun je varen, wandelen en fietsen door een prachtig natuurgebied. In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen kun je genieten van een heerlijk dagje uit met het hele gezin in het uitgestrekte zandverstuivingslandschap. In De Peel kun je wandelingen maken over leuke knuppelbruggetjes en paadjes met het gezin door een afwisselend landschap van bossen, vennen en heidevelden!

Vakantieparken in Noord-Brabant

In Brabant vind je een aantal zeer kindvriendelijke vakantieparken waar je kunt genieten van een onvergetelijk weekendje weg of een midweek vakantie met het hele gezin! In deze familieparken is voor elk gezinslid wel iets leuks te doen! 

Andere familie uitjes

Naast pretparken, dierentuinen, vakantieparken en natuurgebieden, zijn er nog veel meer leuke uitjes te vinden in Noord-Brabant. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een leuk speelbos, een zwembad, een indoor speelparadijs of een dorpstuin. Ook zijn er in veel steden en dorpen leuke activiteiten te vinden, zoals het kindertheater, de kinderboerderij, dans-workshops of festivals met activiteiten voor t hele gezin.