Een weekendje naar: Leiwen aan de Moezel.

Een geslaagd weekendje weg beleven in Duitsland met het hele gezin? Wij gingen een lang weekend naar het prachtige Leiwen aan de Moezel met ons gezin en delen onze ervaringen op deze pagina! 

Leiwen ligt in het meest zonnige gedeelte van de Moezelvallei en is om deze reden dan ook één van de populairste wijnbouwstreken in Duitsland. De ruim vijfenzestig miljoen wijnstokken op de hellingen in deze regio kenmerken het karakter van deze prachtige bestemming voor een onvergetelijk weekendje weg in Duitsland. Moezel staat op nummer vier als grootste wijnregio in Duitsland. 

Vakantiepark Landal Sonnenberg

Wij hebben als gezin inmiddels al drie keer een fantastisch weekendje weg mogen beleven op dit prachtige vakantiepark van Landal Greenparks. Het park is gelegen boven op een berg in Leiwen. 

Op Landal Vakantiepark Sonnenberg kun je verschillende accommodaties huren en er zijn zelfs speciale vakantiehuisjes voor gezinnen met kleine kinderen. Deze huisjes zijn voorzien van kinderbedden, een babybedje, kinder stoeltjes en zelfs speelgoed! Voor kampeerliefhebbers is er op dit vakantiepark ook de mogelijkheid om te kamperen met tent, camper of caravan op het camping gedeelte van het park.

Meer info over Landal Sonnenberg..

Wat is er te doen in de Duitse Moezel-regio?

In de Moezel-regio kun je tal van activiteien & uitstapjes vinden voor alle leeftijden. Zo kunnen de kinderen en zelfs de aller kleinsten, zich uitleven in de binnen en buiten speeltuinen op het vakantiepark. Buiten het vakantiepark is er van alles te doen in de moezel-regio. Geniet van een rondvaart over de Moezel of een wandeling langs kastelen en burchten in de omgeving! Hieronder vind je foto's van activiteiten die wij zelf gedaan hebben tijdens onze weekendjes weg met het gezin in de moezelstreek.

Karakteristieke gebouwen in Bernkastel
Karakteristieke gebouwen in Bernkastel
Onze Jeep op de Sonnenberg
Onze Jeep op de Sonnenberg
Burg Landshut in Bernkastel
Burg Landshut in Bernkastel
Bergopwaarts lopen
Bergopwaarts lopen

Kastelen en Burchten langs de Moezel.

Burchtruïne Landshut in Bernkastel-Kues Burchtruïne Landshut

Wanneer je een weekendje op vakantie bent aan de moezel, is het zeker de moeite waard om één of meerdere van de prachtige, kastelen, burchten of ruïnes langs de moezel te bezoeken in de moezelstreek. Zo bezochten wij zelf tijdens ons laatste verblijf: Burchtruïne Landshut in het mooie stadje Bernkastel-Kues. 


Burg-Olymp-Tour Bernkastel-Kues.

Nog voordat we vertrokken naar Leiwen, besloten we al dat we een mooie wandeling wilde gaan doen in de Moezel-regio. Toen we op vrijdagavond, de aankomstdag in ons vakantiehuisje zaten, zijn we gaan Googelen op mooie wandelingen in de buurt en kwamen we uit op de Burg-Olymp-Tour in Bernkastel-Kues. Op zondagochtend zijn we in een halfuurtje naar het 28 kilometer verderop gelegen stadje Bernkastel-Kues gereden. 

Een hoogteverschil van 340 meter tijdens de 7,8 km lange wandelroute.

De Bernkasteler "Olymp" is met 415 meter de hoogste bergtop van de Hunsrück. De Hunsrück is het middelgebergte dat deel uitmaakt van het Rijnlands leisteenplateau in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Tijdens de Burg-Olymp-Tour wandeling van bijna 8 kilometer, beklim je dus ook de hoogte bergtop van de Hunsrück wat de wandeling des te bijzonderder maakt. 

Burg Olymp Tour Routebordje
Burg Olymp Tour Routebordje
Start route Burg Olymp Tour
Start Burg Olymp Toue
Uitzicht Moezelvallei Burg Olymp Tour
Uitzicht over de moezelvallei
Religieuze zuilen Bernkastel
Religieuze zuilen Burg Olymp Tour
Dennen in de bergen
Dennen in de bergen
Kapel Burg Olymp Tour
Kapelletje Burg Olymp Tour
Uitzicht Burg Olymp Tour februari
Uitzicht Burg Olymp Tour februari
Uitkijkpunt Burg Olymp Tour
Uitkijkpunt tijdens Burg Olymp Tour
Bergtop Burg Olymp Tour
Bergtop met het uitkijkpunt over de Moezelvallei
Klim Burg Olymp Tour
Hoog en mooi uitzicht!
Bospaden Burg Olymp Tour
Bospad tijdens de Burg Olymp Tour
Mooie wandeling Moezel
Heerlijk wandelen
Klimmen Burg Olymp Tour
Op adem komen na flinke klim..
Schilderachtige uitzichten tijdens de tour
Schilderachtige uitzichten
Elektriciteitspaal Burg Olymp Tour
Even pauzeren bij het transformator huisje op de berg.