Een dagje All In pretpark bij Wunderland Kalkar.

Met het hele gezin genieten van de leukste familie-attracties, doe je bij Kernie's Familiepark in Wunderland Kalkar. Dit pretpark is, the place to be voor gezinnen met kleine kinderen! Maar ook voor de grotere kinderen zijn er leuke attracties en activiteiten te beleven! Hieronder lees je meer over de voordelen wat dit park allemaal te bieden heeft voor een zeer geslaagd gezinsuitje. 

All Inclusive genieten tijdens dit superleuke gezinsuitje!

Uniek aan dit prachtig gelegen thema-pretpark aan de Duitse Rijn rivier is de zogenaamde: All-in formule! Wanneer je een ticket koopt voor dit pretpark heb je ook meteen een All in ticket! Zo kun je tijdens een dagje Wunderland Kalkar onbeperkt genieten van: frietjes, frisdrank, koffie, thee en ijsjes!

Pretpark in oude kerncentrale.

Kernie's Familiepark Wunderland Kalkar is een pretpark met ruim 40 attracties gebouwd in een oude kerncentrale aan de Rijn net over de grens in Duitsland. In het jaar 1972 besloot de Duitse regering om een kerncentrale te bouwen om de import van energie te beperken. De snelle kernreactor was zeer controversieel. Er vonden dan ook regelmatig demonstraties plaats tegen de ingebruikname van de kerncentrale. Ondanks alle demonstraties werd de bouw van de elektriciteitscentrale toch voltooid rond 1985. Toen in 1986 de kernramp nabij de Oekraïense steden Tsjernobyl en Pripjat plaatsvond, werd alsnog besloten om de centrale niet in gebruik te nemen. Hiermee is deze kerncentrale een van de duurste bouwvallen ter wereld geworden.

Nederlandse investeerder bedenkt Familiepark.

De Nederlandse ondernemer Hennie van der Most uit Slagharen, kocht het complex van de kerncentrale in Kalkar op in 1995. Van der Most staat bekend om het opkopen van oude bedrijfspanden en deze vervolgens om te bouwen tot amusementsgelegenheden. 

Na het verwijderen van de overtollige metalen, bouwde hij er een pretpark. In eerste instantie een vrijetijdscentrum met hotels en familiepark onder de naam: Kernwasser Wunderland. In 2005 is de naam veranderd in Wunderland Kalkar.

Boek een All in verblijf in Wunderland..

Attracties voor kleine kinderen waar je zelf in mee kan,

Wij hebben dit pretpark zelf als gezin met kleine kinderen ervaren als; één van de leukste pretparken om naartoe te gaan om de volgende reden. In tegenstelling tot veel andere attractieparken, kun je hier namelijk als ouder mee met je kindje in de kinder-attracties! Koop hier online je kaartjes.

Stoere activiteiten voor de grotere Kinderen,

Ook de grotere kinderen zullen zich prima vermaken in dit leerzame thema-park op een paar minuten afstand van de Nederlandse grens. Zo kunnen zij tijdens dit dagje pretpark ook een bezoek brengen aan het Brüter Museum waar ze op speelse alles te weten kunnen komen over de voormalige kerncentrale waar dit familiepark zich op bevind, die echter nooit in gebruik is genomen.